Странице

понедељак, 23. јануар 2017.

DIY-Lipbalm

Ako ste čitali prethodni post (LINK) znate da sam sa sajta http://allinpackaging.co.uk/ izabrala tri posudice za labelo. U današnjem postu pokazaću Vam kako da sami napravite svoje savršeno labelo.
Prva posudica je u obliku jajeta koja izgleda gotovo identično kao EOS. Mislila sam da ću lako napraviti ovo labelo, medjutim uspelo je tek iz trećeg puta. No, krenimo redom..Sastojci za ovo labelo su: Vazelin, kokosovo ulje, roze karmin. Zbog mirisa sam dodala vrlo malo oriflame-ovog labela od jagode.Za EOS posudicu dovoljna je po jedna mala kašičica navedenih sastojaka. Svi sastojci se pomešaju kao na slici iznad i otope se na pari. Mrežica (slika broj 5) se zavrne na gornji deo posudice i preko nje se sipaju otopljeni sastojci (sastojci moraju da prekriju mrežicu). Tako otvorena posudica se stavi u zamrzivač da se stegne. Prva dva puta sam posudicu držala u frižideru oko pola sata i oba puta labelo je ostalo odvojeno u gornjem i donjem delu. Treći put sam ipak ostavila da se dobro stegne u zamrzivaču, takodje oko pola sata. I to je to, kada se labelo stegne spojite gornji i donji deo posudice i labelo je gotovo.

Preostale dve posudice su u obliku Macaron-a. Za žuti Macaron sam iskoristila iste sastojke kao za prethodno labelo. Otopljeni sastojci se sipaju u posudicu i vrlo brzo će se steći u frižideru.Za roze Macaron sastojci su vrlo slični. Iskoristila sam po jednu kašičicu vazelina i  kokosovog ulja, pola kašičice meda i veoma malo svetlo roze karmina.
I na kraju, ovako izgledaju gotova labela:


Slatko, zar ne?

8 коментара: